Pin It

Widgets

Semakan Online Keputusan Peperiksaan STPM 2012

on Saturday, 12 January 2013



Semak Online Keputusan Peperiksaan STPM 2012


Semakan Online Keputusan Peperiksaan STPM 2012 | Semakan online dan sms Keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia STPM 2011/2012 n tarikh result STPM 2012 keluar pada 18 mac 2013 dan anda boleh semak secara online pada 12 tengah hari . Bagi calon Persendirian keputusan anda di ambil di pejabat pos.  Bagi yang tak berkesempatan untuk ke sekolah bagi mengambil keputusan peperiksaan, anda boleh membuat semakan keputusan STPM 2012 melalui online dan SMS dengan mengikuti cara di bawah:-



Semak Online Keputusan Peperiksaan STPM 2012



Cara Semak keputusan STPM 2012 melalui SMS



- Taip STPM jarak RESULT jarak NO. KAD PENGENALAN dan hantar ke 15888.



- Cth STPM RESULT 800207111111 sms ke 15888



Cara semak Online Keputusan STPM 202



- Layari laman web di bawah untuk membuat semakan keputusan melalui online



- Laman Web Majlis Peperiksaan Malaysia MPM:- http://www.mpm.edu.my

- Semakan Online Keputusan STPM : http://webmpm.mpm.edu.my/stpm/



- Semakan keputusan boleh dibuat mulai jam 12 tengah hari pada tarikh tersebut.


Pengumuman Keputusan STPM 2011/2012 Akan Dimaklumkan Kemudian . Apa-apa pun harap bersabar.... dan semoga berjaya buat calon STPM 2012. KEptusan STPM 2012 keluar pada 18 mac 2013 jam 12 Tengah hari


Bagi lepasan SPM tahun 2012 Dan STPM 2011/2012 ini, kerajaan dah ambil inisiatif untuk memudahkan adik-adik yang berminat untuk menyambung pelajaran ke IPTA (Institut Pengajian Tinggi Awam). UPU dah buatkan satu laman web untuk memudahkan adik-adik semak kelayakan melalui online sahaja. Tak perlulah juling mata lagi nak baca borang yang setebal novel untuk semak satu persatu kelayakan adik-adik. Cara Semakan Dan Link Dibawa Ini :





Ranking: 5

{ 17 ulasan... read them below or add one }

Anonymous said...

Cikgu saya call katanya result keluar 18hb Mac.


5 March 2013 14:37 Reply To This Comment
Viknisvaran Paramasivam said...

omg........ whatever t date, hope get gud agregate....
but, pls in4m t absolute date....


5 March 2013 23:37 Reply To This Comment
Anonymous said...

saya takott


6 March 2013 15:39 Reply To This Comment
Anonymous said...

Bpe tarikh yg tepat kptsan stpm 2012/2013 ni di umum kn?? I need to know.plezz who anyone already know?


6 March 2013 20:37 Reply To This Comment
Anonymous said...

I need to know bila result stpm keluar sebenarnya. I'm scared.


6 March 2013 20:48 Reply To This Comment
Kazue said...

Assalamualaikum..semakan online syarat klayakan ini boleh disemak sebelum @ selepas result keluar??


10 March 2013 00:23 Reply To This Comment
Anonymous said...

Takutnyaaaaa tgu result kluar,>,<


11 March 2013 14:16 Reply To This Comment
Khairul Azmi said...

@Kazue selapas keluar result fren..... sory late reply.....


11 March 2013 18:43 Reply To This Comment
Anonymous said...

all the best


18 March 2013 10:21 Reply To This Comment
Khairul Azmi said...

alhamdulillah lulus jugak aku


18 March 2013 14:03 Reply To This Comment
mai said...

salam..admin..sy calon persendirian..sy keliru..dmana kta nak mendapatkan kputusan kta..pejabat pos laju. .


19 March 2013 20:51 Reply To This Comment
Khairul Azmi said...

@mai kalau calon persendirian ney ....ambil keputusan kat pejabat pos.........


20 March 2013 10:23 Reply To This Comment
mai said...

admin..penghantaran slalunya mgunakan pos ape ugak..


20 March 2013 18:32 Reply To This Comment
Khairul Azmi said...

@mai yang tu saya tak tahu...... mungkin pos laju.....


21 March 2013 12:07 Reply To This Comment
cik umiey said...

penat tunggu~


21 March 2013 13:03 Reply To This Comment
mai said...

oh iyah kah..tak ape ..thank admin


21 March 2013 15:31 Reply To This Comment
Anonymous said...

brape ramai dpt sumer a thn ni
?


1 April 2013 15:26 Reply To This Comment

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved