Pin It

Widgets

Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan IPTA 2014/2015 Lepasan STPM/Setaraf - Semakan Online

on Sunday, 30 March 2014

Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan IPTA 2014/2015 Lepasan STPM/Setaraf - Semakan Online

Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan IPTA 2014/2015 Lepasan STPM/Setaraf - Semakan Online| Para pelajar lepasan STPM, STAM, Matrikulasi, Asasi, Diploma dan yang setaraf dengannya yang membuat permohonan UPU boleh membuat semakan keputusan permohonan mereka pada minggu ke -2 pada bulan (7) Julai 2014, Apapun Kita Sama-Sama Tunggu Tarikh Rasmi yang akan dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia..

SEMAKAN ONLINE UPU BOLEH LAYARI LAMAN DIBAWAH


SEMAKAN ONLINE BELUM DIBUKA

Semakan online boleh dilakukan melalui 5 saluran di bawah pada minggu ke - 2 pada bulan 7 (Julai) 2014 :

SEMAKAN MELALUI SMS
  • Taip UPU RESULT (no kad pengenalan) dan hantar ke 15888.
  • Contoh : Taip UPU RESULT 951223125621 dan hantar ke 15888

Semakan Program Temuduga IPTA 2014/2015
Tarikh-Tarikh Penting UPU 2014/2015
.
19/01/2014
:- Iklan permohonan upu dalam keratan akhbar
20/01/2014
:- Sistem permohonan upu lepasan spm,stpm setaraf dibuka
20/01/2014
:- Jualan no ID di seluruh BSN
09/03/2014
:- Iklan permohonan SPM,politeknik & Ilka,STPM & Diploma setara
7/04/2014
:- Permohonan tutup bagi sistem permohonan ke politeknik dan Ipta
14/04/2014
:- Semakan panggilan temuduga lepasan spm setaraf
14/04/2014
:- Tarikh akhir penghantaran salinan permohonan dan dokumen
16/04/2014
:- Semakan panggilan temuduga lepasan spm setaraf
16/04/2014
:- Semakan temuduga lepasan spm ke politeknik/Institut kemahiran
16/04/2014
:- Tarikh temuduga lepasan spm setaraf
28/04/2014
:- Tarikh temuduga lepasan spm setaraf
18/04/2014
:- Temuduga ke politeknik/ Institut kemahiran lepasan spm setaraf
29/04/2014
:- Temuduga ke politeknik/Institut kemahiran lepasan spm setaraf
04/05/2014
:- Hebahan keputusan Permohonan Ipta & politeknik premier lepasan spm
10/05/2014
:- Hebahan keputusan Permohonan Ipta & politeknik premier lepasan spm
04/05/2014
:- Hebahan keputusan Permohonan politeknik ILKA lepasan spm
10/05/2014
:- Hebahan keputusan Permohonan politeknik ILKA lepasan spm
11/05/2014
:- Aplikasi e-rayuan dibuka kepada calon yg gagal ke ipta
17/05/2014
:- Aplikasi e-rayuan dibuka kepada calon yg gagal ke ipta
16/05/2014
:- Semakan temuduga bukan pendidikan dan ujian medsi(STPM)
20/05/2014
:- Ujian medsi dijalankan di IPTA
25/05/2014
:- Ujian Medsi dijalankan di IPTA
22/05/2014
:- Temuduga bukan pendidikan stpm setaraf
06/06/2014
25/05/2014
:- Temuduga bukan pendidikan stpm setaraf
:- Pendaftaran Pelajar Baharu Asasi
02/06/2014
:- Pendaftaran pelajar baharu Diploma
03/06/2014
:- Permohonan Fasa 2 dibuka bgi lepasan matrikulasi
09/06/2014
:- Permohonan Fasa 2 dibuka bgi lepasan matrikulasi
08/06/2014
:- Hebahan keputusan rayuan lepasan spm setaraf
14/06/2014
:- Hebahan keputusan rayuan lepasan spm setaraf
16/06/2014
:- Temuduga program pendidikan oleh ipta ( STPM setaraf)
22/06/2014
:- Temuduga program pendidikan oleh ipta ( STPM setaraf)
03/08/2014
:- Hebahan keputusan Ipta lepasan STPM
09/08/2014
:- Hebahan keputusan ipta lepasan STPM
03/08/2014
:- Aplikasi E-rayuan dibuka bgi calon yg gagal (STPM svetaraf)
09/08/2014
:- Aplikasi E-rayuan dibuka bgi calon yg gagal (STPM setaraf)
28/08/2014
:- Tarikh akhir penghantaran dokumen bgi calon yg ggal STPM setaraf
01/09/2014
:- Tarikh pendaftaran IPTA lepasan STPM setaraf
02/09/2014
:- Tarikh pendaftaran IPTA lepasan STPM setaraf
14/09/2014
:- Hebahan keputusan rayuan ke ipta lepasan stpm setaraf
17/09/2014
:- Pendaftaran pelajar rayuan ke IPTA lepasan STPM
20/09/2014
:- Hebahan Keputusan rayuan ke ipta lepasan stpm setaraf


  1. Info terbaru yang saya perolehi dari halaman Page UPU bahawa SemakanTemu Duga Lepasan STPM/ Setaraf Belum Dibuka
  1. Tarikh Temu Duga Belum Dibuka

Calon yang berjaya akan mendaftar pada 1 dan 2 September, dan sebarang pertanyaan boleh hubungi Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar Jabatan Pengajian Tinggi di talian 03-8870 6767 atau 03-8870 6777.


Note : Aplikasi E-Rayuan dibuka (10 Hari ) Capaian Calon yang Gagal Bagi Lepasan STPM, STAM, Matrikulasi, Asasi, Diploma dan setaraf . Harap anda semua bersabar menanti keputusan tawaran kemasukan ke IPTA sesi 2014/2015. admin nak ucapkan tahniah kepada semua pelajar yang berjaya...
Ranking: 5

{ 32 ulasan... read them below or add one }

Anonymous said...

lamanye.....tggu result upu


18 May 2014 at 13:34 Reply To This Comment
Anonymous said...

errggg,..tkot la nk cek upu t,..risau2,..


26 May 2014 at 04:38 Reply To This Comment
lijitra said...

Bila tarikh akhir untuk kemaskini permohonan UPU sesi 2014/2015


8 June 2014 at 08:55 Reply To This Comment
lijitra said...

Bila tarikh akhir untuk kemaskini permohonan UPU sesi 2014/2015


8 June 2014 at 08:55 Reply To This Comment
bergembira said...

salam perkenalan
salam lawat ya sahabat
http://ohdakwah.blogspot.com/


16 June 2014 at 13:09 Reply To This Comment
Anonymous said...

Jd bla kuar ek ? Bln7 sda ni . .


20 July 2014 at 16:28 Reply To This Comment
Anonymous said...

sy rasa la kan kuar bln 8 kot.. mcm yg d jadual kan..
sbb klu p tengok laman web usm.. prtengahan bln ogos bru keluar result org yg p mohon d usm..
kwn2 sy kata keputusn usm dulu kuar bru upu kuar.. kwn sy ckp la..
punya la lama result ne kuar!!


29 July 2014 at 12:49 Reply To This Comment
Anonymous said...


Kwn sye pon bgtau bnda yg sme..usm akn kuar dlu..tpi tetp msih sepi lgi..mgkin da xlme lgi kot..sabar buat kite sume


2 August 2014 at 22:53 Reply To This Comment
Anonymous said...

ari ni ka kptusan upu keluar stpm..bukan 12/8 ka?...


3 August 2014 at 09:24 Reply To This Comment
Anonymous said...

sangat lambat....


3 August 2014 at 09:51 Reply To This Comment
Anonymous said...

yah,I hope they atleast reveal it tday..cross my finger.


3 August 2014 at 09:53 Reply To This Comment
Anonymous said...

Bila tarikh sebenar kuar keputusan upu ni????


3 August 2014 at 11:08 Reply To This Comment
Anonymous said...

keluar ke tak nie??


3 August 2014 at 11:11 Reply To This Comment
Regine Tiamero said...

bila result akan keluar...sudah lama tunggu la...


3 August 2014 at 11:28 Reply To This Comment
Anonymous said...

Hari ni ke keluar keputusan? Ada orang cakap 12/8.. mana yg betul?


3 August 2014 at 11:38 Reply To This Comment
Anonymous said...

ayoo..

kalo tak keluar ari nie, 9hb??

penat referesh..


3 August 2014 at 11:41 Reply To This Comment
Anonymous said...

Betul ka x kluar hari ni??


3 August 2014 at 12:36 Reply To This Comment
Aliana Risha said...

Ada cakap keluar harini and ada yang cakap 12/8??


3 August 2014 at 12:45 Reply To This Comment
Anonymous said...

makan pun dh tak de selera...penat tunggu result..tengok hari ini pun tak keluar...


3 August 2014 at 13:13 Reply To This Comment
Anonymous said...

Lama lg ker???ketaq dit2 aihh nk tw result nii...uwaaa


3 August 2014 at 14:11 Reply To This Comment
Anonymous said...

Geram betol.. x keluar lagi ke kputusn ari ni?? Ke nak tunggu esok nak daftar U hari ni baru keluar kptusan????


3 August 2014 at 16:16 Reply To This Comment
Anonymous said...

Bila tarikh tepat kuar keputusan upu untuk lepasan stpm 2014? Sila beri penjelasan


3 August 2014 at 16:20 Reply To This Comment
amy said...

dalam moe mmg keluar harini tp knp still xboleh lagi. aish. debor aje


3 August 2014 at 17:14 Reply To This Comment
Anonymous said...

mmg tak kua ari nie..


3 August 2014 at 20:15 Reply To This Comment
Anonymous said...

Bila nk kua keputusan ni


4 August 2014 at 13:48 Reply To This Comment
Anonymous said...

kat website upu langsung x de update pasal kemasukan ke ipta ni...
haishh..APA CITTAAA!!


5 August 2014 at 07:17 Reply To This Comment
Anonymous said...

Npe lmbat sgt keputusan ni????


5 August 2014 at 13:04 Reply To This Comment
Anonymous said...

Info terkini yg sy dpt keputusan kuar pd 12 ogos


5 August 2014 at 18:45 Reply To This Comment
Anonymous said...

x dapat


12 August 2014 at 12:36 Reply To This Comment
Anonymous said...

Untuk permohonan rayuan ,pilihan program bertemu duga boleh dipilih atau tidak


13 August 2014 at 11:36 Reply To This Comment
KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel/lottrey toto 4D dr hasil ritual/ghaib melalui jarak jauh dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan ☎ (( 0823-2159-4488 )) ATAU KLIK DISINI RITUAL PESUGIHAN DUNIA GHAIB



4 June 2017 at 12:36 Reply To This Comment

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved