Pin It

Widgets

Semakan Keputusan Kemasukan PISMP Ambilan Jun 2013 - Semakan KPLSM 2013

on Sunday, 5 May 2013

Semakan Keputusan Kemasukan PISMP Ambilan Jun 2013 -  Semakan KPLSM 2013

Semakan Keputusan Kemasukan PISMP Ambilan Jun 2013 -  Semakan KPLSM 2013 | Keputusan nama calon yang berjaya untuk Ke Institut Pendidikan Guru (IPG) Ambilan Jun 2013 Boleh Buat Semakan Pada 17 Jun 2013. Selain itu, anda juga boleh menyemak Panggilan Temu Duga Pada 6 Mei Hingga 17 Mei 2013 melalui aplikasi online pada tarikh yang telah ditetapkan. 

MAKLUMAN DAN PERHATIAN 
  • Calon yang dipanggil temu duga dikehendaki menduduki ujian Inventori Sahsiah Keguruan (INSAK) semasa menghadiri temu duga 
  • Pemilihan calon untuk mengikuti kursus perguruan adalah bergantung kepada kedudukan pencapaian merit skor akademik, prestasi dalam temu duga dan keputusan ujian INSAK. Keputusan oleh Jawatankuasa Pemilihan adalah muktamad 
  • Kementerian Pelajaran Malaysia berhak menawarkan program atau bidang pengajian bukan pilihan dan menempatkan calon yang berjaya di mana-mana Institut Pendidikan Guru (IPG) 
  • Calon dinasihatkan menyemak status permohonan mereka dari semasa ke semasa untuk status panggilan temu duga dan juga tawaran ke IPG yang ditetapkan 
  • Tiada surat menyurat dikeluarkan untuk panggilan temu duga. Segala perbelanjaan dan risiko menghadiri temu duga adalah tanggungjawab calon sendiri 
  • Surat tawaran rasmi bagi calon yang berjaya akan diserahkan di IPG yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia setelah calon melapor diri di IPG 

Semakan Panggilan Temu Duga PISMP Ambilan Jun 2013

Semakan Panggilan Temu Duga :
  • Semakan Bermula 6 Mei 2013 hingga 17 Mei 2013 pada 12.01 am
Semakan Panggilan Temu Duga 

Tarikh Penting
  • Semakan Temuduga KPLSPM 2013 Pada 6 - 17 Mei 2013
  • Temuduga & Ujian Insak  Pada 7 – 10 Mei 2013 
Pemohon yang berjaya dikehendaki mencetak Surat Panggilan Temu Duga, Borang Butiran Diri dan Helaian Pernyataan Hasrat melalui laman sesawang KPM.



Semakan Keputusan PISMP Ambilan Jun 2013

  • MOE<jarak>KPLSPM<jarak>NOKP dan hantar ke 15888
  • Contoh: MOE KPLSPM 910121102324 dan hantar ke 15888.
Semakan Keputusan PLSMP 2013 (Tarikh Penting)

  • Semakan KPLSPM 2013 – 17 Jun 2013 
  • Pendaftaran Pelajar Baru PLSMP – 24 Jun 2013

PENDAFTARAN 

Calon-calon yang ditawarkan untuk mengikuti Kursus Persediaan akan mendaftar di Institut Pendidikan Guru yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia pada 24 Jun 2013

Calon yang telah ditemu duga dan tidak menerima sebarang maklumat dalam tempoh satu (1) bulan selepas tarikh pendaftaran adalah dianggap tidak berjaya. Bahagian ini tidak akan mengeluarkan maklumat secara bersurat kepada calon. (Calon yang melapor diri boleh mendapatkan Surat Tawaran Berkursus di IPG yang ditetapkan selepas pendaftaran). 

Ranking: 5

{ 42 ulasan... read them below or add one }

Ains Marcellow ♥ said...

salam... if nk cek kemasukan ipg ni nanti boleh x semak melalui aplikasi semak ni.. kalau boleh bagitaw la step dia k tq...


15 June 2013 at 21:12 Reply To This Comment
Anonymous said...

salam.. BPG memaklumkan bolah buat semakan start jam 10 pagi, 17 jun 2013.. insyaAllah..


17 June 2013 at 08:57 Reply To This Comment
fatimah said...

dah boleh semak belum??


17 June 2013 at 10:14 Reply To This Comment
Anonymous said...

xboleh pn


17 June 2013 at 10:20 Reply To This Comment
Anonymous said...

pkl 12 plk ke....xpn tunda ag? ade sp2 yg dh bole cek?


17 June 2013 at 10:23 Reply To This Comment
Anonymous said...

Tu da lg kot.....


17 June 2013 at 10:25 Reply To This Comment
ASRAN SH said...

sapa yang ada dihantar mesej oleh kpm mengenai semakan tawaran ipg ni??


17 June 2013 at 10:27 Reply To This Comment
valentine ain said...

pa ni... lmbt jga... huhu cepat2 la klur rslut...


17 June 2013 at 10:29 Reply To This Comment
Anonymous said...

sdh diumumkn dlm laman web kpm bole cek result tp mcmna


17 June 2013 at 10:31 Reply To This Comment
valentine ain said...

td jm 9.50am kpm ada hntr msj yg blh semak jm 10pg(17 jun) tp smpi skrg blm blh cek..huhuhu


17 June 2013 at 10:31 Reply To This Comment
valentine ain said...

arr... 30 mnit da berlalu.. masa itu emas...


17 June 2013 at 10:33 Reply To This Comment
Nick Zicken said...

x bleyh check la lg la adoi..


17 June 2013 at 10:37 Reply To This Comment
valentine ain said...

adoi.. cepat2 lar keluar.. cpk jm 10.. ni skrg ni mw dkt jm 11 da...huhuhu


17 June 2013 at 10:39 Reply To This Comment
Anonymous said...

Nervous dh ni. .adrenaline rush. .


17 June 2013 at 10:44 Reply To This Comment
valentine ain said...

DA BLH SEMAK... YAHOO... SAYA DAPAT...HIHI HAPPY SGT2


17 June 2013 at 10:49 Reply To This Comment
Anonymous said...

kt mana leh semak


17 June 2013 at 10:55 Reply To This Comment
Anonymous said...

Mcm mn nk semak??? Tell me..


17 June 2013 at 11:00 Reply To This Comment
BiLL ShAmS said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Dah jam 10 pagi pn belum boleh cek ni.. Pa masalah BPG ni..


17 June 2013 at 11:17 Reply To This Comment
Anonymous said...

@valentine ainDa boleh semak ke? Sy be x boleh pun....


17 June 2013 at 11:22 Reply To This Comment
AimanTorres said...

Gelabah je dia tu. Mana keluar lg...


17 June 2013 at 11:41 Reply To This Comment
AimanTorres said...

Gelabah je dia tu. Mana keluar lg...


17 June 2013 at 11:42 Reply To This Comment
Anonymous said...

Mcm mana nak semak


17 June 2013 at 11:51 Reply To This Comment
AimanTorres said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Dah blh cek ke blum?


17 June 2013 at 12:25 Reply To This Comment
Anonymous said...

Haloooo...dah 12.30.. Ada sapa2 yg dah semak?


17 June 2013 at 12:27 Reply To This Comment
Anonymous said...

Cmne nk cek?xbley pun........ =(


17 June 2013 at 12:33 Reply To This Comment
Anonymous said...

Stupid system..baga..


17 June 2013 at 12:35 Reply To This Comment
Ina Thilash said...

bila boleh semak ?


17 June 2013 at 12:44 Reply To This Comment
Anonymous said...

Tahun depqn kot leh semak.wkwkwk


17 June 2013 at 12:56 Reply To This Comment
AimanTorres said...

Sabau jela. Kata komputer. Mana bole lawan otak kita ni. X sesempurna ciptaan ALLAH. Kadang2 ok kadang2 x. Tnggu jela


17 June 2013 at 13:00 Reply To This Comment
Anonymous said...

Dah bley semak.g kt portal pemberitahuan kpm..hmm..aku xdpt


17 June 2013 at 13:04 Reply To This Comment
Anonymous said...

Cmna nk semak.xdpt pun.xkua ape2. Boleh bgi link x


17 June 2013 at 13:28 Reply To This Comment
aidura azwa said...

Semak dekat link ni - http://www.moe.gov.my/v/mobile-eperkhidmatan


17 June 2013 at 13:45 Reply To This Comment
Anonymous said...

dah blh cjeck dah :))

http://apps.moe.gov.my/smg/02/020002/semakan_tawaran_pismp2013/index.cfm


17 June 2013 at 13:47 Reply To This Comment
nur syawalni said...
This comment has been removed by the author.
nur syawalni said...

pd yang tak berjaya,boleh buat rayuan tak?


17 June 2013 at 19:45 Reply To This Comment
Anonymous said...

Cmne ad yg dpt x??


17 June 2013 at 21:03 Reply To This Comment
Anonymous said...

kalau ada masalah nak log masuk tengok result, nak call bahagian mna eh?


18 June 2013 at 10:05 Reply To This Comment
Anonymous said...

macammana nak buat rayuan? ^^


18 June 2013 at 12:21 Reply To This Comment

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved