Pin It

Widgets

Tarikh Rasmi Keputusan PMR 2013 Diumumkan

on Saturday, 16 November 2013

Tarikh Rasmi Keputusan PMR 2013 Diumumkan

Tarikh Rasmi Keputusan PMR 2013 Diumumkan
| Bagi calon-calon yang telah menduduki Penilaian Menengah Rendah (PMR) akan keluar pada 


SEMAKAN KEPUTUSAN PMR 2013 DIBUKA PADA 19 DISEMBER 2013 [ RASMI ]



Tarikh Rasmi Keputusan PMR dari tahun 2010 - 2013
  • Keputusan PMR 2013: 19 Disember 2013 ( Rasmi )
  • Keputusan PMR 2012: 19 Disember 2012
  • Keputusan PMR 2011: 22 Disember 2011
  • Keputusan PMR 2010: 23 Disember 2010
Kini anda boleh membuat semakan secara online keputusan peperiksaan PMR 2013 . Anda hanya perlu mengikut beberapa langkah mudah untuk menyemak keputusan peperiksaan tersebut. SAPS telah menyediakan satu lagi kemudahan yang membolehkan pihak ibubapa melihat prestasi peperiksaan pencapaian anak mereka. Sila klik menu pilihan di sebelah kiri dan masukkan ID pelajar di laman web SAPS, pilih jenis peperiksaan dan jenis laporan.

Tarikh Rasmi Keputusan PMR 2013 Diumumkan

Cara Semakan Keputusan PMR 2013 melalui Online

Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) adalah perkhidmatan percuma diperkenalkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia kepada ibu bapa / penjaga untuk menyemak dan memudahkan untuk mengetahui keputusan peperiksaan secara online. Dibawah cara-cara:
 


Arahan :
1) Masukkan Nombor Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak
2) Pilih Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah
3) klik butang Semak Laporan.

Cara Semakan Keputusan PMR melalui sms

Mulai tahun ini juga Kementerian Pelajaran Malaysia memperkenalkan perkhidmatan semakan keputusan PMR melalui mySMS 15888

1) Type PMR<jarak >NO KAD PENGENALAN<jarak>ANGKA GILIRAN] dan send to 15888

contoh atas : PMR 701010101010 BCXXXXXXX Dan hantar SMS ke 15888


Tarikh rasmi keputusan PMR 2013 Akan keluarkan pada 19 disember 2013 . Admin nak ucapkan semoga berjaya kepada semua calon PMR 2013.
Ranking: 5

{ 24 ulasan... read them below or add one }

Anonymous said...

16 or 17 ,,antara dua ni je


27 November 2013 at 11:51 Reply To This Comment
Anonymous said...

bile boleh check pkai sms or online ni?


29 November 2013 at 23:31 Reply To This Comment
Anonymous said...

tau dri mna tu??


2 December 2013 at 12:37 Reply To This Comment
Anonymous said...

10 desember ni yg kluar..


3 December 2013 at 16:58 Reply To This Comment
Anonymous said...

23 disember la kluar..


5 December 2013 at 17:16 Reply To This Comment
Anonymous said...

xsbr tggu result . Cpt2 lar bg tarikh rasmi ..


6 December 2013 at 12:30 Reply To This Comment
Anonymous said...

Belum ke pengumumam keputusan rasmi tarikh results pmr ni kluar? Cpt2 la update bagitau bile klua k blogger?


8 December 2013 at 08:50 Reply To This Comment
Anonymous said...

adakah 10 dis tarikh keputusan pnr dikeluarkan?


9 December 2013 at 15:30 Reply To This Comment
Anonymous said...

esok keluar. .


9 December 2013 at 17:42 Reply To This Comment
Anonymous said...

Taw mano 10.12?


9 December 2013 at 19:35 Reply To This Comment
Fang Ling Chuah said...

nak semak keputusan pmr saya pergi mana semak
bila keluar kuputusan pmr


9 December 2013 at 22:29 Reply To This Comment
Anonymous said...

bilalah keputusan PMR ni nak keluar.


11 December 2013 at 17:13 Reply To This Comment
Anonymous said...

19.12 ke 23.12?


11 December 2013 at 20:47 Reply To This Comment
Anonymous said...

asal die kluar .. jgn pulak x kluar2


11 December 2013 at 21:12 Reply To This Comment
nadhirah yusof said...

Cikgu saya ckp 19 ni. Cijgu tu dia jaga bahagian exam


12 December 2013 at 12:58 Reply To This Comment
Anonymous said...

eurm...bla blyh check online ny


12 December 2013 at 13:55 Reply To This Comment
Anonymous said...

Ya Allah tingin nk tgok tp takot laaaa o_O


13 December 2013 at 21:04 Reply To This Comment
Anonymous said...

Nak pakai baju sekolah ke sekolah ke?


15 December 2013 at 23:09 Reply To This Comment
Anonymous said...

sya risau oh....


17 December 2013 at 09:05 Reply To This Comment
Anonymous said...

Esk je lg


18 December 2013 at 01:50 Reply To This Comment
syamimessi said...

Kalo korang semua nak taw 19 hri bulan neh result kuar....!!!


18 December 2013 at 08:35 Reply To This Comment
syamimessi said...

Lpaz pkul 10.30 result pmr akan diumumkan larh......taw2 je ak neh???


18 December 2013 at 08:39 Reply To This Comment
salmahjaafar577 said...

Ermm , tadi ada orang dah ter access result. Harap itu yg betul


18 December 2013 at 23:52 Reply To This Comment

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved