Pin It

Widgets

Semak Online Keputusan Peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STPM

on Saturday, 12 January 2013



Semak Online Keputusan Peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STPM | Kini anda boleh membuat semakan secara online keputusan peperiksaan UPSR, PMR, SPM ataupun STPM. Selain itu, anda juga boleh membuat semakan untuk peperiksaan percubaan, peperiksaan akhir, pertengahan atau awal penggal persekolahan. Anda hanya perlu mengikut beberapa langkah mudah untuk menyemak keputusan peperiksaan tersebut. SAPS telah menyediakan satu lagi kemudahan yang membolehkan pihak ibubapa melihat prestasi peperiksaan pencapaian anak mereka. Sila klik menu pilihan di sebelah kiri dan masukkan ID pelajar di laman web SAPS, pilih jenis peperiksaan dan jenis laporan Manakala STPM Semakan Online Ada Dibawah



Semak Online Keputusan Peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STPM


  1. Pergi ke laman web SAPS, saps.moe.gov.my
  2. Klik butang Semakan Ibu Bapa yang berwarna merah.
  3. Masukkan No Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak dan pilih sama ada Sekolah Rendahatau Sekolah Menengah dan seterusnya klik butang Semak Laporan.
Untuk semakan SMS UPSR, PMR, SPM atau STPM pula, anda hanya perlu ikut langkah ini:-

UPSR

- Semakan SMS: Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888

- Contoh: UPSR BC001A040 hantar ke 15888

PMR

- Semakan SMS: Taip PMR [No KP] [angka giliran] dan hantar ke 15888

- Contoh: PMR 981021145879 BC001A040 hantar ke 15888

SPM

- Semakan SMS: Taip SPM [No KP] [angka giliran] dan hantar ke 15888

- Contoh: SPM 950909125151 BC001A040 hantar ke 15888

STPM

 Semakan SMS: STPM Result<jarak>No.Kad Pengenalan dan hantar ke 15888
Contoh: SPM 950909125151 hantar ke 15888
-  Semakan Online : Di Halaman Majlis Peperiksaan Malaysia @ http://www.mpm.edu.my/


Ranking: 5

{ 26 ulasan... read them below or add one }

grace lee said...

cakap saja boleh semak dengan online,manakala bila masukkan nombor pegenalan pun tiada rekod atau laporan dikeluarkan.


14 November 2013 at 11:21 Reply To This Comment
Anonymous said...

@grace lee
sabar la, kat skolah kan ade rslt tue...!!!!


14 November 2013 at 11:45 Reply To This Comment
Anonymous said...

untuk result sekolah sahaja, keputusan upsr utk hari ini langsung takde....haizzz.....


14 November 2013 at 11:51 Reply To This Comment
Anonymous said...

Knp result upsr sebenar x dmasukkan dlm saps..yg ada cuma percubaan...nk tgok mllalui sms ag x tahu kerana sy sdah bercerai n ex wife halang saya contact ank...yg ada no sb n mykid


15 November 2013 at 00:19 Reply To This Comment
Anonymous said...

tipu jee


18 December 2013 at 01:42 Reply To This Comment
Abu Lancer said...

ni bole try lps result dikeluarkn je kn...


18 December 2013 at 23:08 Reply To This Comment
Anonymous said...

btul2 ..


15 January 2014 at 18:59 Reply To This Comment
Anonymous said...

tu la . pmr pon takde .


15 January 2014 at 19:01 Reply To This Comment
Anonymous said...

Fuck you


31 January 2014 at 19:24 Reply To This Comment
Anonymous said...

tungu je result upsr.pmr,stpm,spm.


25 October 2014 at 21:29 Reply To This Comment
Anonymous said...

Iye..2x sms, kredit potong, jwpn x sampai..


26 November 2014 at 10:42 Reply To This Comment
Anonymous said...

Laman web kerajaan memang gitu, yg buat tak pro.


26 November 2014 at 10:55 Reply To This Comment
Anonymous said...

ckp x serupa bikin...gaji nak mahal kerja hampeh


26 November 2014 at 11:24 Reply To This Comment
Anonymous said...

MMG TPU JERR...


26 November 2014 at 13:45 Reply To This Comment
Muhamad anuar Marsib said...

Tahniah diucapkan kepada semua calon yang berjaya mendapat Keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR 2014.. ;)


26 November 2014 at 14:32 Reply To This Comment
intan mutiara said...

Cm mn nkkk dapatkan keputusan pmr 2013 ? Sb skrng dhh form 5.. slip pmr ilng.. cm ane nkkk checknyaa? Sb angka giliran tak ingat :'(


9 September 2015 at 20:53 Reply To This Comment
Anonymous said...

tak boleh cek ke yg tahun 2003


14 April 2016 at 09:56 Reply To This Comment
Anonymous said...

sama la kita..ex husband x bg jumpa langsung :-(


19 November 2016 at 01:54 Reply To This Comment
رضاابو مى said...

بسم الله الرحمن الرحيم
شركة وادى الرياض تقدم بعض اعماله لكى الكل يعرف شركاتنا واننا نعمل من اجل العمل الرائع الذى يصعب على اى شركة اخرة ونبداء بشركة
شركة تنظيف بجازان
شركة تنظيف بجازان من المناطق الصعبة وذاتة حرارة كبيرة جدا ويصعب على اى شركة تبقى فهذا المكان الحار الصعب غير شركة وادى الرياض
شركة مكافحة حشرات بجازان
وكذالك شركة المكافحة اصعب من التنظيف لان المكافحة تحتاج الى المبيدات الازمة ولذالك نستورد المبيدات اللزمة فى رش المبيدات والتى تعمل فى صمت حفاظا على ارواح البشر وخاصة على الاطفال عزيزى العميل انتا فى ايد امنة فلا تشغل بالك ابدا
شركة مكافحة حشرات بخميس مشيط
شركة تنظيف نجران
شركة تنظيف بابها
شركة رش مبيدات بجدة
شركة تنظيف منازل بجدة
شركة مكافحة حشرات بمكة
شركة رش مبيدات بمكة
اننا شركة وادى الرياض نعمل من اجل العميل ولدينا مهارات عالية وعمالة خاصة من او على اعلى مستوى تتخيلة فلا تشغل بالك مهما كان الشىء الذى تطلبة من شركاتنا سواء تنظيف بيتك ولدينا كذا طريقة لنوصل للانتا تريدة وسوفا تكون راضى عن شركة وادى الرياض


17 December 2016 at 12:23 Reply To This Comment
رضاابو مى said...

شركة مكافة حشرات بالرياض
شركة تنظيف بالرياض الصفرات
شركة الصفرات للتنظيف بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض الصفرات
شركة الصفرات للتنظيف يالرياض
شركة الصفرات لتنظيف بالرياض ان شركة وادى الرياض من اكفا الشركات حتى الان اننا نعمل بكل جهد ونشاط لاسعاد عملينا حتى نمتاز عن باقى الشركات اخى العزيز اننا نعمل فى كافة المجلات حتى الان ولا يوجد منافس لدينا لدينا العمالة المطلوبة والصحيحة وكل شىء تجدة انشاء الله عندنا ان هذة الشركة شركة ممتازة وخصوصا فى التنظيف والمكافحة وكشف تسربات المياة ولدينا ايضا شركة نقل اثاث بالرياض ان شركة نقل اثاث بالرياض الصفرات
هى اهم الشركات لدينا ونحافظ على هذة الثمعة على مر السنوات الماضية حتى لايتكلم احد عنها بغير شكل غيرلائق الشركة الرسمية هى شركة وادى الرياض والتى يعرف عنها الكثير والكثير اننا والحمد الله نعمل من اجلك فقط
شركة الصفرات لرش مبيدات بالرياض
شركة رش مبيدات بالرياض
شركة تنظيف بالرياض
شركة رش مبيدات بالرياض الصفرات


17 December 2016 at 12:23 Reply To This Comment
LeoCiosu Music said...

kalau persendirian mcm mana ?? sistem kat malaysia ni terlalu lemah laa, low quality, susah laa.. bila laa nak maju


16 March 2017 at 21:40 Reply To This Comment
LeoCiosu Music said...

kalau persendirian mcm mana ?? sistem kat malaysia ni terlalu lemah laa, low quality, susah laa.. bila laa nak maju


16 March 2017 at 21:41 Reply To This Comment

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved