Pin It

Widgets

Semak Online Keputusan Peperiksaan SPM 2012

on Saturday, 8 December 2012

Semak Online Keputusan Peperiksaan SPM 2012


Semak Online Keputusan Peperiksaan SPM 2012 | Admin juga sediakan cara buat semakan Melalui SMS . Tarikh semak Keputusan SPM akan keluar pada 21 March 2013 bermula 10.00 pagi . Para pelajar dan Ibu bapa di sarankan agar sentiasa dari masa ke semasa mengikuti laman ini untuk mendapatkan maklumat terkini dengan tepat.

Semak Online Keputusan Peperiksaan SPM 2012

Cara Semakan Keputusan SPM 2012 melalui Online

Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) adalah perkhidmatan percuma diperkenalkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia kepada ibu bapa / penjaga untuk menyemak dan memudahkan untuk mengetahui keputusan peperiksaan secara online.Dibawah cara-cara:

1) Semakan Secara Online : Klik sini Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS)
2) Masukkan Nombor Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak
3) Pilih Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah
4) klik butang Semak Laporan.
Cara Semakan Keputusan SPM 2012 melalui sms

Semak Online Keputusan Peperiksaan SPM 2012

Anda jugak boleh semakan keputusan SPM 2012 melalui mySMS 15888. Langkah-langkahnya :

- Semakan SMS: Taip SPM [No KP] [angka giliran] dan hantar ke 15888

- Contoh: SPM 950909125151 BC001A040 hantar ke 15888

ANDA DISARANKAN AGAR MENUNGGU TARIKH SEBENAR YANG DIKELUARKAN OLEH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA. ADMIN AKAN UPDATE BILA TARIKH  SEBENAR KEPUTUSAN SPM 2012 AKAN DIKELUARKAN. TERUSKAN BERSAMA .

Kepada mereka yang berjaya diucapkan tahniah! .Pada mereka yang sebaliknya teruskan usaha ,hidup mesti diteruskan!. Sebenarnya tiada orang yang gagal kecuali orang yang berputus asa! Teruskan Usaha dengan sabar dan dirikanlah sembahyang! 


Bagi lepasan SPM tahun 2012 Dan STPM 2011/2012 ini, kerajaan dah ambil inisiatif untuk memudahkan adik-adik yang berminat untuk menyambung pelajaran ke IPTA (Institut Pengajian Tinggi Awam). UPU dah buatkan satu laman web untuk memudahkan adik-adik semak kelayakan melalui online sahaja. Tak perlulah juling mata lagi nak baca borang yang setebal novel untuk semak satu persatu kelayakan adik-adik
Ranking: 5

{ 21 ulasan... read them below or add one }

CareerOnline said...

Yang nak cari kerja part time KLIK SINI


26 February 2013 at 21:29 Reply To This Comment
Jalan Kubur said...

Bilakah keputusan SPMU November/Disember Akan Keluar.?


3 March 2013 at 11:43 Reply To This Comment
Anonymous said...

Bilakah keputusan SPMU November/Disember Akan Keluar.?


3 March 2013 at 11:49 Reply To This Comment
Khairul Azmi said...

@Anonymous SPMU tu spm ulangan ker,,??? law spm ulangan mungkin dia keluar serentak dengan spm 2012 jugak tu.... cuma law ulangan ney kita ambil keputusan di pejabat pos atau alamat yang kamu kasi semasa nak isi borang ulangan spm tu


4 March 2013 at 10:39 Reply To This Comment
MAZ said...

salam..btol ka tarikh 20 mac nie.. coz kawan sy smlm da dngar kat radio yg spm kuar pd 21 mac nie.. sy harap admin dapat maklumkan sy scpat yg mngkin.. TQ..


12 March 2013 at 11:35 Reply To This Comment
Anonymous said...

ehhh, tak boleh tunggu lagi/......


20 March 2013 at 19:03 Reply To This Comment
Sya fik said...

Mcm mne lh nsib aku


20 March 2013 at 19:28 Reply To This Comment
Sya fik said...

Hrap2 aku brjaya..... And xlupa jgak dngan member2... Aku trutamanya kpd syamsul idham b. Zukalnaim.... Yg tnggal d kulim.....


20 March 2013 at 19:32 Reply To This Comment
Sya fik said...

Mcm mne lh nsib aku


20 March 2013 at 19:33 Reply To This Comment
scha natrah said...

sem0ga aku lulus :) aminnn ..


20 March 2013 at 21:14 Reply To This Comment
Anonymous said...

berdebar habis!


21 March 2013 at 09:55 Reply To This Comment
Anonymous said...

Arghhhhh...gomo klate gomo....


21 March 2013 at 10:32 Reply To This Comment
Kotak Katik said...

GUANE XTUBIK AG HOK SEMAK ONLINE NI??


21 March 2013 at 10:55 Reply To This Comment
Anonymous said...

Alamak ... ..Haiyoo ..!!


21 March 2013 at 11:14 Reply To This Comment
~~TiNtA PaTaH~~ said...

ngape xkuar lg spm online?


21 March 2013 at 19:59 Reply To This Comment
Anonymous said...

Alhamdulillah! Gmbira x terkta lah! Good luck suma membe yg ak syg!!


21 March 2013 at 21:12 Reply To This Comment
makalah kuliah said...

terimah kasih artikelnya bermanfaat


8 June 2013 at 17:10 Reply To This Comment

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved