Pin It

Widgets

Keputusan Thailand vs Malaysia 13 Disember 2012 - AFF Suzuki Cup 2012

on Tuesday, 11 December 2012

Keputusan Thailand vs Malaysia 13 Disember 2012 - AFF Suzuki Cup 2012

Keputusan Thailand vs Malaysia 13 Disember 2012 - AFF Suzuki Cup 2012 | Perlawanan Separuh Akhir ke-2 akan disiarkan Secara Langsung Di RTM 1 Pukul 8.20 malam pada 13 Disember 2012 yang akan berlangsung di tempat Thailand. Perlawanan separuh akhir pertama yang Berlangsung Pada 9 Disember 2012 yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil, Malaysia hanya mampu seri 1 – 1 ke atas pihak lawan iaitu Thailand. Pada pemulaannya Malaysia mendahului Thailand hasil jaringan Norshahrul pada minit ke 47 … dan Teerasil dangda menghampakan harapan Malaysia untuk membawa memenangi perlawanan itu untuk membawa bekalan selesa ke Thailand dalam separuh akhir ke-2 dengan tandukan berbisanya pada minit 79’. Keadaan ini, akan memberikan tekanan kepada Malaysia semasaa berkunjung ke tempat lawan kerana Thailand mempunyai jaringan di tempat lawan yang menjadi kelebihan kepada mereka. OLeh itu, Pertembungan 13 Disember ini Malaysia perlu mencari gol awal di tempat lawan untuk membuka peluang Malaysia ke pusingan akhir AFF Suzuki Cup 2012. Pertembungan ini pasti menarik untuk di tonton. Dibawa ini admin Sediakan Link Live Steaming.


Pasukan Thailand merupakan pasukan yang handal dan mempunyai kelebihan kerana beraksi di tempat sendiri. Pertembungan Perlawanan persahabatan Thailand vs Malaysia 7 November 2012 di tempat Thailand, Malaysia tewas 2-0 . Namun, Admin yakin Malaysia mampu menewaskan Thailand di tempat sendiri kerana Malaysia mempunyai pemain yang berkualiti tinggi dan mempunyai penggempur yang digeruni oleh pasukan Thailand seperti barisan hadapan Malaysia Norshahrul dan Safee Sali . Penyudah dari kedua individu ini amat berbisa dan di perlukan… dalam merobek gawang Thailand. 

Keputusan Thailand vs Malaysia 13 Disember 2012 - AFF Suzuki Cup 2012

KEPUTUSAN THAILAND VS MALAYSIA
13 DISEMBER 2012
THAILAND
FT
MALAYSIA
Thailand
2
VS
0
Malaysia
Goal By:
-  Teerasil Dangda  60'
- Theeraton 66'
Goal By:
-Berikut adalah Keputusan penuh perlawanan Thailand vs Malaysia 13 Disember 2012. Serta jaringan yang terhasil dalam perlawanan tersebut setelah perlawanan tamat. Jika Admin terjumpa video gol admin akan letak juga… … harap anda bersabar. ^_^

Note: Harapan admin agar Malaysia tidak mudah berputus asa dan berjuang berhabis-habisan untuk memenangi perlawanan tersebut untuk mempertahankan kemenangan yang dimenangi tahun 2010. admin dan seluruh rakyat Malaysia sentiasa mendoakan kejayaan anda. Malaysia Boleh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ranking: 5
 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved