Pin It

Widgets

Tanda Cinta Kita Semakin Terhakis

on Thursday, 30 August 2012


Cinta hanya satu perasaan. Jika diupam rasa, sarat emosi, maka bersemi, mekar dan rendanglah ia. Tetapi, jika diabaikan, dibiarkan, pasti akan layu dan kekeringan. Cinta tidak lebih hanya satu perasaan. Jika salah kendali, bisa jadi penyakit. Tapi kita tidak tahu Tanda Cinta Kita semakin terhakis. oleh itu, saya Sediakan beberapa tanda yang mungkin anda tidak ketahui :-
  • Malas angkat telefon..Pape hal asyik cakap malas, malas, malasss saja.. 
  • Bila ajak keluar, asyik busy memanjang..kalah YB.
  • Sudah pandai bergurau secara kasar dan menyakitkan hati.
  • Mula menggelakkan diri dari bejumpa.
  • Dia dah tak kisah kalau tak jumpa pun..sebulan tidak jumpa lagi bagus.
  • Bila dah janji date, tapi lupa nak datang..alasan lapuk diberi..lupa ..tertido.
  • Apa kita buat dah tak betul dimata dia.
  • Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan.
  • Taip sms pun pendek-Pendek saja.
  • Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘errrmmm..” saja.
  • Bagi alasan.. “awak nie terlalu baik untuk saya..saya tak layak untuk awak..”..masa ngorat kita dulu xde pulak timbul hal tu.
  • Bila ajak jumpa parent, macam2 cara dia cuba menggelak.busy.
  • Dah jumpa parent pun alasan banyak, nak cakap hal “kahwin”..?? Insyallah kalau ada jodoh. kejap saja dia tuka topic.
  • Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita.
  • Susah nak senyum atau gurau-gurau macam dulu-dulu.
  • Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’.
  • Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah taknak.. rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang.
  • Dulu sanggup tolak ajakan kawan semata-mata nak keluar dengan kita.. tp sekarang dah terbalik.
  • Dulu boleh saja bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat panas.
  • perubahan sikapnya terhadap kita ketara berbanding dulu.

Semoga ianya bermanfaat buat para pembaca
Ranking: 5

{ 2 ulasan... read them below or add one }

:::Mizz Freesia::: said...

Wah! Berdasarkan pengalaman sendiri kah? Boleh bagi tips bagi siapa-siapa yang putus cinta tak?


1 September 2012 at 09:11 Reply To This Comment
KhaiRul Azmi said...

@:::Mizz Freesia:::
erm... sikit2 jer..huhu kalau tak silapku ada uda ku buat..... tu.....


1 September 2012 at 09:16 Reply To This Comment

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved