Pin It

Widgets

Tutorial : bagaimana nak hantar ticket pada Nuffnang

on Saturday, 12 May 2012




Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
kali ini saya akan buat bagaimana nak hantar ticket pada Nuffnang



Langkah 1
Buka dulu akaun Nuffnang 

Langkah 2
Klik tab menu Nuffnang "contact us" seperti dalam gambar dibawah.



Langkah 3
Bila sudah klik mesti dapat gambar seperti dibawah. 


Langkah 4
kamu tick bahagian ini "Blogger Enquiries/Suggestions" selepas itu klik button "Next >>"

Langkah 5
Bila sudah tekan button next tadi akan keluar form seperti gambar dibawah.



Langkah 6
Kamu  isi yang di tanda dengan warna biru seperti gambar di atas dan yang lain perlu letak macam begitu saje


Contoh
  • Bahagian subject Kamu boleh letak tajuk besarlah.
  • Message Tu pula type apa saja pertanyaan kamu tentang BE ni.
  • Bahagian [reload new image] yang warna merah tu kamu kena letak word verify kalau rasa tak nampak huruf dalam tu tekan saja reload new image. 
  • Dah Klik Submit ticket Owkey 
Ranking: 5

{ 1 ulasan... read them below or add one }

alex johnson said...

salam blogger sabah,saya pun seorang blogger sabah,saya suka tutorial anda,untuk pengetahuan anda saya telah iukut step yang anda kongsikan,terima kasih blogger.


4 January 2013 at 00:32 Reply To This Comment

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved