Pin It

Widgets

Kisah Benar : Tutup Aurat di Laman Sosial Buat Wanita

on Thursday, 30 August 2012


Kisah Benar :  Tutup Aurat di Laman Sosial Buat Wanita | Aurat wanita sering terdedah di laman sosial khususnya facebook mahupun twiter yang banyak wanita tidak menutup aurat dengan sempurna. kali ini saya ingin share kisah benar yang berlaku dalaman laman sosaial, Saya ada terjumpa artikel seorang gadis tidak tutup aurat di fecebook hal ini menyebabkan rohnya tidak tenang 


Ini realiti yang berlaku sejak adanya laman sosial Facebook. Maaf, aku terpaksa menutup semua link yang gambar yang berkaitan dengan Arwah. Semua orang boleh baca, apa yang ada dalam gambar di atas. Seorang gadis yang dahulunya meletakkan gambar2 hotnya yang tidak menutup aurat di akaun facebooknya.

Yelah, mana ada manusia yang tahu bila ajalnya akan tiba. Bila dah jadi macam ini, nak menyesal tak berguna lagi. Gambar-gambar yang terdedah aurat masih lagi dapat di lihat orang orang lain dan dosanya mengalir walaupon arwah sudah tiada. Nauzubillah….minta dijauhkan Allah…

Pengguna facebook diluar sana perlu beringat-ingat. Nak jadi hot di kalangan rakan-rakan facebook korang bukan ini caranya. Klo nak letak gambar dalam tu boleh, tetapi biarlah gambar yang menutup aurat. Supaya apabila perkara yang tidak di ingini berlaku, kita boleh pergi dengan tenang.

Suatu ketika dahulu, pernah berlaku kes menyihir gambar melalui gambar di Facebook. Untuk mengelak perkara sihir berlaku, jangan lupa amalkan Bacaan Mathurat setiap pagi dan petang. Aku pesan je kat orang, kadang2 aku pon terlupa dan terleka dengan kesibukkan dunia.

Share kepada rakan-rakan anda di laman social untuk dijadikan peringatan kepada mereka khususnya kepada wanita…supaya perkara macam ini tidak berlaku lagi.

Ranking: 5

{ 0 ulasan... read them below or add one }

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved