Pin It

Widgets

Semak Online Keputusan Peperiksaan PMR 2012

on Monday, 19 November 2012

Semak Online Keputusan Peperiksaan PMR 2012

Semak Online Keputusan Peperiksaan PMR | Kini anda boleh membuat semakan secara online keputusan peperiksaan UPSR, PMR ataupun SPM. Selain itu, anda juga boleh membuat semakan untuk peperiksaan percubaan, peperiksaan akhir, pertengahan atau awal penggal persekolahan. Anda hanya perlu mengikut beberapa langkah mudah untuk menyemak keputusan peperiksaan tersebut. SAPS telah menyediakan satu lagi kemudahan yang membolehkan pihak ibubapa melihat prestasi peperiksaan pencapaian anak mereka. Sila klik menu pilihan di sebelah kiri dan masukkan ID pelajar di laman web SAPS, pilih jenis peperiksaan dan jenis laporan.

Semak Online Keputusan Peperiksaan PMR 2012


Cara Semakan Keputusan PMR 2012 melalui Online

Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) adalah perkhidmatan percuma diperkenalkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia kepada ibu bapa / penjaga untuk menyemak dan memudahkan untuk mengetahui keputusan peperiksaan secara online.Dibawah cara-cara:

2) Masukkan Nombor Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak
3)Pilih Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah
4)klik butang Semak Laporan.

Semak Online Keputusan Peperiksaan PMR 2012

Cara Semakan Keputusan PMR melalui sms

Mulai tahun ini juga Kementerian Pelajaran Malaysia memperkenalkan perkhidmatan semakan keputusan PMR melalui mySMS 15888

1-Type PMR [NO KAD PENGENALAN][ANGKA GILIRAN] dan send to 15888

contoh atas : PMR 701010101010 BCXXXXXXX hantar SMS ke 15888

Tarikh rasmi keputusan PMR 2012 Akan keluar pada 19 Disember 2012 ini dan semakan SMS boleh Dibuat Mula Jam 10 Pagi Ini . Admin nak ucapkan semoga berjaya kepada semua calon PMR 2012.

Ranking: 5

{ 39 ulasan... read them below or add one }

Anonymous said...

kenapa saya dengar ada classmates saya cakap yang result PMR akan kluar bulan januari =.= betul ke??


19 November 2012 18:12 Reply To This Comment
Anonymous said...

TERBAIKK! http://mazeermohamad.blogspot.com/ 10 Alasan Famous Kenapa Free Hair Itu Lebih Bagus Dari Bertudung!


20 November 2012 12:03 Reply To This Comment
Anonymous said...

knape sye check result pmr x boleh pun...scare online...die kte kad pgenalan sye xde data...???


8 December 2012 09:18 Reply To This Comment
Anonymous said...

pmr kluar bile??confuse


9 December 2012 18:30 Reply To This Comment
Anonymous said...

Tunggu je.tk payah nk pening2.


10 December 2012 12:00 Reply To This Comment
Khairul Azmi said...

@Anonymous pasal keputusan PMR 2012 belum kelua lagi lah.....


10 December 2012 12:14 Reply To This Comment
bhudaq khaco said...

bila o rsult kuar ??


10 December 2012 19:50 Reply To This Comment
bhudaq khaco said...

huh .. trok aq mpun rsult erh


10 December 2012 20:09 Reply To This Comment
Khairul Azmi said...

@bhudaq khacobelum tahu ag..... bila ... harap bersabar.... mungkin tanggal 20 - 28 disember ney...dah tak ama ag keluar tu...


11 December 2012 14:08 Reply To This Comment
Anonymous said...

Wish my son can get 9A (pmr)


13 December 2012 16:49 Reply To This Comment
Anonymous said...

Result keluar 19 ni,pmr 2012
Harap bersabar...19.12.2012 KEPUTUSAN PMR 2012 DAH CONFIRM


14 December 2012 16:43 Reply To This Comment
Anonymous said...

Result keluar 19 ni,pmr 2012
Harap bersabar...19.12.2012 KEPUTUSAN PMR 2012 DAH CONFIRM


14 December 2012 18:32 Reply To This Comment
Anonymous said...

Btol ke 19 nie result kuar??


14 December 2012 20:04 Reply To This Comment
Anonymous said...

dpt surat tawaran mrsm suda.. mlas lak..


15 December 2012 11:27 Reply To This Comment
Anonymous said...

@Anonymous kalau dah dapat tawaran tu , terima je lah .


16 December 2012 00:34 Reply To This Comment
Anonymous said...

Kol bpe confirm btol2 kalau semak result pmr gune sms?


17 December 2012 12:22 Reply To This Comment
vikneswary thuraisamy said...

keputusan pmr akan keluar pada19/12 nervous sangat............


17 December 2012 14:33 Reply To This Comment
Anonymous said...

Yeah...harap2 dpt 9a . amin


18 December 2012 12:19 Reply To This Comment
Anonymous said...

semua peratus matapelajaran pmr menurun


18 December 2012 12:22 Reply To This Comment
Admin said...

x kua result dh dapat tawarn masuk UITM.Alhamdulilah


19 December 2012 00:15 Reply To This Comment
Anonymous said...

bile boleh buat nih ?? (sms online)


19 December 2012 08:07 Reply To This Comment
Anonymous said...

SAya Tak sabar nakk tunggu pukul 10 Ni ..... Haha . Wish me luckk . Thank you . smog Allah merahmatii inisiatif sy selama ni . sy berusaha utk mengukir senyuman pd raut wajah ibu tp Allah akan menentukan segalanya. Alhamdulillah:')


19 December 2012 09:05 Reply To This Comment
Anonymous said...

Wakaka , 45 min lagi :'(


19 December 2012 09:18 Reply To This Comment
Anonymous said...

jenis keputusan click kat peperiksaan percubaan pmr ke??


19 December 2012 10:30 Reply To This Comment
Khairul Azmi said...

@Anonymous Klik butang hijau yang ada semakan ibu bapa tu.... k..


19 December 2012 10:40 Reply To This Comment
fykamahat said...

x leh pun Hahaha


19 December 2012 11:46 Reply To This Comment
Anonymous said...

napa tak naek pmr punya ?


19 December 2012 12:20 Reply To This Comment
Little Girl's Story ! said...

knp tkboleh check result pmr dkt internet?


19 December 2012 12:37 Reply To This Comment
Anonymous said...

x blh pung!!!!?


19 December 2012 16:18 Reply To This Comment
nadhirah shanley said...

hello :)


20 December 2012 10:03 Reply To This Comment
Rosdyee said...

kenapa saya tidak dapat cek saps ujung tahun


8 January 2013 21:12 Reply To This Comment
nora eyra said...

:-D


18 January 2013 19:23 Reply To This Comment
Anonymous said...

My brother suggested I may like this blog. He used to
be totally right. This publish actually made my day.
You cann't believe simply how much time I had spent for this info! Thank you!
Visit my page - arsenal transfer rumours 2010


29 January 2013 07:03 Reply To This Comment
Anonymous said...

Thank you a lot for sharing this with all folks you really recognise what you are speaking approximately!

Bookmarked. Please also consult with my web site =).
We will have a hyperlink change agreement between us
Feel free to visit my web blog ... perfumes baratos


5 February 2013 12:41 Reply To This Comment
syamimessi said...

Boleh tlg sya tak....mcm mane ea cara nak semak kputusan pmr????? harap maklum balas dgn segera.....ok!!!


20 December 2013 02:01 Reply To This Comment
syamimessi said...

Mcm mane ea cra nak semak kputusan pmr secara online


20 December 2013 02:03 Reply To This Comment

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved