Pin It

Widgets

Tutorial : Cara Buang Word Verification Pada Comment

on Wednesday, 16 May 2012




Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia 
Hari ini, kita akan belajar macam mana nak 
buang word verification pada comment



Tujuan utama kita tak perlu pakai word verify ni 1. kebanyakan pengguna blogspot suka komen blog yang tak pakai verify word ni. 2. ia pengaruh kuat pada internet sebab membuatkan pembaca geram dan terus pangkah tak jadi komen. sebab loading lama. lagi-lagi blog yang banyak pakai widget kan.Owkey, ikut step ini saje

Langkah 1
Login blog >> settings >> comments

Langkah 2
Cari bahagian Show word verification for comments? >> tick No

Langkah 3
Siap boleh save setting.


Owkey siap uda tu.. semoga berjaya

Ranking: 5

{ 0 ulasan... read them below or add one }

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi komen. Sila datang kembali ya !

Kami akan cuba membalas komen anda secepat yang mungkin.

 
© BLOG BUDAK BAEK All Rights Reserved